Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Je bekijkt het maar - de arbeidsrecht podcast

 • Logoi-jebekijkthetmaar-veerle-def-500-500

  'Je bekijkt het maar' is een arbeidsrecht podcast gemaakt door journalist Veerle Corstens en Boom juridisch. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering waarin je wordt bijgepraat over alle actualiteiten binnen het arbeidsrecht. Met twee gasten uit de praktijk bespreekt Veerle een belangrijke uitspraak en brandende kwesties.

  Aflevering 1
  Met Boudewijn Kanen en Ronald Beltzer bespreekt Veerle Corstens actuele jurisprudentie en de plannen van minister Koolmees.

  Aflevering 2
  Marleen van Woerden en Ronald Beltzer bespreken twee wetsvoorstellen die handelen over de transitievergoeding bij slapend dienstverband en de kwestie payrolling.

  Aflevering 3
  Veerle Corsten bespreekt met Ilse zaal en Ronald Beltzer de arbeidsrechtelijke gevolgen van Me-too


  Aflevering 4
  In aflevering 4 worden Veerle Corstens en Ronald Beltzer vergezeld door Michiel Koole en bespreken zij de Kijkshop-zaak en de straatracende Transavia piloot.

  Aflevering 5
  Universitair docent en Stibbe-advocaat Johan Zwemmer praat over Kafkaëske tegenstelling die de wet maakt als het over payrolling gaat. Veel regels en tekst, maar als de definitie niet deugt, schieten we er weinig mee op.


  Aflevering 6
  Ronald Beltzer vertelt hoe ook de zoveelste zaak van Martinairpiloten op een teleurstelling uitloopt en Constant van Tuyll gaat in gesprek over de aankomende veranderingen in beloningsbeleid. 

  Aflevering 7
  Astrid Helstone van Stibbe over de arbeidsrechtelijke gevolgen van nieuwe Wet bescherming bedrijfsgeheimen. Met Ronald Beltzer bespreken we het OESO rapport dat ons vertelt dat we in Nederland veel te veel zelfstandigen hebben die helemaal niet ondernemend zijn en dat dit helemaal niet goed is voor onze loonontwikkeling. Wat raden we minister Koolmees aan? En als kers op de taart praten we met beide gasten over de Pimlico-uitspraak en leren we wat Uber chauffeurs en Britse loodgieters met elkaar gemeen hebben.


  Luister de podcast via Itunes of Stitcher