Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek

In 11 stappen wegwijs naar je afstuderen

Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek
  • Jaar van uitgave 2017
  • 346 pagina's
Auteur:V.A. Meijer, S.A. Alisentono, A. Kotiso, B.M. Bekenkamp en M.S. Beck-Soeliman
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐364‐7 | paperback | 1e druk | € 33,00

De 2e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2019. Klik hier voor meer informatie of om alvast te bestellen.

Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek leert studenten van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten hoe je een praktijkgericht (sociaal) juridisch onderzoek uitvoert.

De student wordt wegwijs gemaakt door in elf stappen de onderzoeksfasen te doorlopen om tot een verslaglegging van het juridisch onderzoeksrapport, scriptie of beroepsproduct te komen. Hierbij wordt de student ondersteund met voorbeelden uit de praktijk middels casus, praktische instrumenten en beeldmateriaal, zoals schema's, tekeningen en icoontjes.

Het boek is geschreven in een toegankelijke taal. Elk hoofdstuk begint met een inleidende casus of situatie waarin de student zich herkent. Aan het einde van elk hoofdstuk volgt een samenvatting en een verklarende woordenlijst van definities en begrippen.

In dit boek ligt de focus op de praktische benadering van de uitvoering van onderzoek en de vertaalslag naar de (sociaal)juridische beroepspraktijk. Het boek is bruikbaar voor zowel de beginnende als ervaren onderzoeker en kan als leidraad worden gebruikt in studiejaar 1 t/m 4.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.