Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Vreemdelingenrecht begrepen

Vreemdelingenrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2017
  • 290 pagina's
Auteur:Parviz Samim
Reeks:Recht begrepen
Rubrieken: Juridisch Staatsrecht en bestuursrecht
Juridisch Vreemdelingenrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐169‐8 | paperback | 2e druk | € 36,00

Dit boek beoogt studenten kennis te laten maken met de wereld van het vreemdelingenrecht. De kernzaken van het vreemdelingerecht worden in voor de studenten duidelijke taal uitgelegd. Tevens wordt gebruik gemaakt van vele praktische voorbeelden. Een deel van deze voorbeelden is fictief. Een ander deel is gebaseerd op rechterlijke uitspraken. Zodoende weten studenten hoe het vreemdelingenrecht in de praktijk wordt toegepast. Voorts worden vele ingewikkelde vreemdelingenrechtelijke onderwerpen schematisch weergegeven. Doordat het boek in vijf delen is verdeeld, is het niet alleen geschikt voor de zelfstandige cursus vreemdelingenrecht, maar ook voor cursussen waar het vreemdelingenrecht een onderdeel van is.

Doelgroep

Dit boek is geschreven voor studenten aan de opleidingen hbo-rechten en SJD. Daarnaast is het geschikt voor professionals die binnen hun werk te maken krijgen met het vreemdelingenrecht. 

Auteursinformatie

Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. In Nederland heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht waar hij in 2016 werd verkozen tot Docent van het jaar. In 2017 werd hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar binnen het hoger onderwijs

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.