Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Toegang tot recht

Beschouwingen aangeboden aan Mies Westerveld

Toegang tot recht
  • Jaar van uitgave 2019
  • 330 pagina's
Redacteur:D.J.B. de Wolff
Rubriek: Juridisch Algemeen
Icon_printbook 978‐94‐6290‐707‐2 | 1e druk | ±€ 45,00
Embargo tot 22-11-2019

De sociale rechtshulp staat volop in de belangstelling. Het kabinet wil het systeem van toevoegingen op de schop nemen. Advocaten dreigen te stoppen met de gefinancierde rechtsbijstand omdat de vergoedingen niet toereikend meer zijn.

Twaalf jaar geleden werd aan de Universiteit van Amsterdam de leerstoel sociale rechtshulp ingesteld, mogelijk gemaakt door de Raad voor Rechtsbijstand. Mies Westerveld was al die jaren de leerstoelhouder. Eind 2019 gaat zij met pensioen. Dan wordt ook de leerstoel opgeheven. Redenen om een aantal beschouwingen te bundelen over het thema dat de grote belangstelling van Mies Westerveld heeft: toegang tot recht. Toegang duidt niet alleen op de mogelijkheid van een eerlijk proces voor een onafhankelijke rechter, maar ook op de mogelijkheden om op andere manieren een probleem op een rechtvaardige manier op te lossen. Toegang dus tot recht en rechtvaardigheid.

Auteursinformatie

De bundel bevat 22 bijdragen van 28 auteurs, afkomstig uit de wetenschap en de rechtspraktijk. De redacteur is hoogleraar advocatuur aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat in Utrecht.