Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Staatsrecht

Staatsrecht
  • Jaar van uitgave 2017
  • 108 pagina's
Auteur:Bert Willemsen
Reeks:Recht in je opleiding
Rubriek: Juridisch Staatsrecht en bestuursrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐404‐0 | paperback | 1e druk | € 17,00

Dit boek geeft een korte introductie in het Nederlandse Staatsrecht. In hoofdlijnen wordt besproken hoe de Nederlandse overheid is georganiseerd en functioneert.

In het boek wordt aandacht besteed aan de uitgangspunten van het Nederlandse Staatsrecht. Ingegaan wordt op de belangrijkste organen van de rijksoverheid, hun taken, wijze van kiezen of benoemen en de bevoegdheden en uitgangspunten voor hun handelen. Daarnaast is er ook aandacht voor de organen van provincie en gemeente.

Doelgroep

Dit boek is bedoeld voor studenten in de propedeuse van een hbo-opleiding die snel kennis willen maken met de organisatie van de Nederlandse overheid en haar functioneren. Studenten die rechten als bijvak hebben en zich kunnen beperken tot hoofdlijnen.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.