Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Samengestelde gezinnen

Leren wanneer u wilt!

Samengestelde gezinnen
Auteur:mr. J.B. de Groot
Reeks:Boom juridisch opleidingen
Rubriek: Juridisch Personen- en familierecht
Icon_online http://www.boomjuridischopleidingen.nl/videos/210/Samengestelde-gezinnen Bekijk

Steeds vaker wonen in gezinnen niet alleen partners met hun eigen, gezamenlijke kinderen, maar ook met een of meer kinderen uit eerdere relaties. Dat betekent dat voor de verschillende kinderen in het gezin in juridische zin ook verschillende onderhoudsverplichtingen kunnen bestaan met elk hun eigen financiële omvang. Het vaststellen van een redelijke bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding (kinderalimentatie) is daardoor vaak complex, omdat niet alleen de (proces)partijen zelf betrokken zijn, maar ook anderen: de voormalige partners.
 
In deze online cursus wordt stap voor stap en per situatie bezien welke onderhoudsverplichtingen bestaan, welke wettelijke maatstaven een rol spelen en hoe deze aan de hand van door de wet en de jurisprudentie van de Hoge Raad gevormde hoofdregels worden ingevuld. Uitgaande van het ‘kerngezin’, dat is het gezin waarvan het gezinsverband verbroken is en waarvoor de onderhoudsverplichtingen – opnieuw – moeten worden vastgesteld, wordt de invloed bezien van wijzigingen in de nieuwe gezinnen van de voormalige partners. Ook de gevolgen van wijzigingen bij voorafgaande of opvolgende relaties worden besproken.

Met de informatie uit deze cursus bent u in staat de veelal complexe situaties te analyseren en vast te stellen op welke wijze u het overleg tussen partijen vorm en inhoud geeft of in de procedure de stelplicht en bewijslast invult.

Deze cursus is opgenomen in onze vernieuwde studio in HD kwaliteit. Topkwaliteit gegarandeerd en u kiest zelf wanneer u de cursus wilt volgen!
 
© Opname 26 oktober 2017