Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Rechtszaken met een glimlach

Een deftige maîtresse, een halve Schwarzenegger, het tosti-meisje en andere verhalen

Rechtszaken met een glimlach
  • Jaar van uitgave 2016
  • 210 pagina's
Auteur:Raymond de Mooij
Rubriek: Juridisch Algemeen
Icon_printbook 978‐94‐6290‐329‐6 | paperback | 1e druk | € 22,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐647‐3 | digitaal boek | € 15,99

Rechtszaken met een glimlach voert je in elk verhaal mee in de sluwheid, humor, verontwaardiging of argeloosheid van kleurrijke mensen in aanloop naar en tijdens hun rechtszaak. Maak kennis met een minister, een tosti-meisje, vastgoedondernemers, oplichters, dames van plezier, en vele anderen. Mr. Raymond de Mooij geeft je een spannend en soms ontroerend maar altijd grappig inzicht in de verwikkelingen in en rond de rechtszaal.

De vertelstijl van De Mooij is toegankelijk en scherp observerend. Hij laat je meebeleven hoe een gedaagde zichzelf vastdraait in gespeelde onschuld. Of hoe de rechter met opgetrokken wenkbrauw het relaas van een advocaat aanhoort, klaar om in te grijpen. Excentrieke cliënten, agressieve wederpartijen, louche collega’s en doortastende rechters passeren de revue. Niet eerder kreeg je zo’n onthullend inzicht in de dagelijkse praktijk.

Mr. Raymond de Mooij (1962) studeerde rechten in Leiden en vestigde zich in 1989 als advocaat in Den Haag. Hij is medeoprichter van GMW advocaten. Eerder verschenen van zijn hand de uitgaves Voor de Rechter en Vechten in Toga.

Gerard Spong over Voor de Rechter:
“De Mooij beschrijft talloze voorvallen uit de praktijk met een pittige dosis humor afgewisseld met lichte ironie. Zijn schrijfstijl is helder en bondig. Dat maakt de stukjes prettig leesbaar.”

Jozias van Aartsen over Vechten in Toga:
“Hoe verschillend de verhalen ook mogen zijn,"één ding hebben ze gemeen: je leest ze met een glimlach, soms zelfs gevolgd door een schaterbui."

Auteursinformatie

Mr. Raymond de Mooij (1962) studeerde rechten in Leiden en vestigde zich in 1989 als advocaat in Den Haag. Hij is medeoprichter van GMW Advocaten. Eerder verscheen van zijn hand de uitgave Voor de rechter.