Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Pensioenrecht

Pensioenrecht
  • Jaar van uitgave 2015
  • 417 pagina's
Auteur:Mark Heemskerk
Reeks:Boom Masterreeks
Rubriek: Juridisch Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐099‐8 | hardcover | 1e druk | € 76,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐343‐4 | digitaal boek | € 46,99

De 2e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting eind 2019. Klik hier voor meer informatie of om alvast een exemplaar te reserveren. 

In dit boek staat alles wat u niet wist over pensioenrecht maar wel zou moeten weten en nog veel meer. Pensioenrecht ontvouwt het Nederlandse pensioenrecht en de arbeidsvoorwaarde pensioen. Het neemt de lezer mee: van de totstandkoming van de pensioenovereenkomst via de wettelijk verplichte onderbrenging bij een pensioenuitvoerder naar de financiële spelregels in wetgeving en overeenkomsten. Maar Pensioenrecht heeft ook oog voor de pensioenrechten en -verplichtingen van partijen bij einde deelname (ontslag of pensionering) en bedrijfsovernames. Belangrijke thema’s zoals verplichtstelling van pensioenregelingen, wijziging en medezeggenschap bij pensioen, waardeoverdracht en scheiding worden in deze uitgave samengebracht. Pensioenrecht is een volledig en betrouwbaar naslagwerk dat onmisbaar is voor iedereen die te maken heeft met pensioen. Het boek is geschikt voor zowel onderwijs, beleid, wetenschap als praktijk.

Doelgroep

Dit nieuwe deel in de Masterreeks van Boom Juridische uitgevers is zowel geschikt voor het universitaire onderwijs als voor de praktijk.

Auteursinformatie

Prof. mr. drs. Mark Heemskerk is hoogleraar Pensioenrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en advocaat.

 

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.