Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Parlementaire Geschiedenis van de Faillissementswet

Heruitgave Van der Feltz I en Heruitgave Van der Feltz II

Parlementaire Geschiedenis van de Faillissementswet
  • Jaar van uitgave 2016
  • 1082 pagina's
Redacteur:Jochem Hummelen en Martijn Breeman
Rubrieken: Juridisch Financieel recht
Juridisch Ondernemingsrecht
Icon_printbook 978‐94‐6290‐248‐0 | hardcover | 1e druk | € 51,00

120 jaar na inwerkingtreding van de Faillissementswet is ‘de Van der Feltz’ een begrip in de insolventierechtpraktijk. Deze bundeling van de Parlementaire Geschiedenis wordt nog zeer geregeld ter hand genomen door praktijk, wetenschap en rechterlijke macht. Het verraste ons dan ook dat de Van der Feltz zo beperkt verkrijgbaar was. Met deze heruitgave beogen wij dit inmiddels bijna tijdloze werk wederom breed beschikbaar te maken, opdat snel en eenvoudig van de oorspronkelijke Parlementaire Geschiedenis kennis kan worden genomen.

De originele tekst bestaat uit twee delen en is daarom opgenomen in twee losse boeken. De twee boeken worden als pakket verkocht.

Verwacht
Medio mei 2018 verschijnt de Parlementaire geschiedenis van de Faillissementswet 1896-2017, deel III, een overzicht van de Parlementaire Geschiedenis van de Faillissementswet vanaf het moment van inwerkingtreding van de wet in 1896 tot 1 januari 2018 (inclusief KEI). Voor meer informatie of om te bestellen, klik hier.

Auteursinformatie

Jochem Hummelen is advocaat bij NautaDutilh te Amsterdam. Hij promoveerde in 2015 op het boek Distress Dynamics in Bankruptcy over het efficiënt vormgeven van faillissementsrecht. Jochem publiceert geregeld in nationale en internationale tijdschriften op het gebied van het faillissementsrecht en is redacteur van de Groene Serie Faillissementswet en INS Updates. Tevens is Jochem lid van NVRII.

Martijn Breeman is advocaat bij Houthoff Buruma te Amsterdam en wordt geregeld benoemd tot curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances. Martijn heeft over diverse onderwerpen op het gebied van het faillissementsrecht gepubliceerd en is redacteur van INS Updates. Tevens is Martijn lid van NVRII en JIRA.