Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Ondernemingsrecht actueel 2018

Leren wanneer u wilt!

Ondernemingsrecht actueel 2018
Auteur:prof. mr. C.A. Schwarz
Reeks:Boom juridisch opleidingen
Rubriek: Juridisch Ondernemingsrecht
Icon_online http://www.boomjuridischopleidingen.nl/videos/268/Ondernemingsrecht-actueel-2018 Bekijk

In deze cursus wordt een breed scala aan actuele ontwikkelingen behandeld binnen het ondernemingsrecht. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De hoogst interessante nota van de wijziging op het Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, waarin de modernisering van Vereniging en Stichting aan de orde is.
  • Het nieuwe inzicht op het stuk van de aansprakelijkheid van bestuur en toezicht van commerciële en niet-commerciële verenigingen en stichtingen.
  • De regeling van het tegenstrijdig belang bij alle rechtspersonen.
  • De voor- en nadelen van het monistisch bestuursmodel bij NV, BV, alsook bij de andere rechtspersonen als thans wordt voorgesteld.
  • Actuele ontwikkelingen op het gebied van de modernisering van het NV-recht, alsook de moderniseringsbeweging ten aanzien van maatschapsachtige samenwerkingsverbanden, zowel in rechtspraak als in verband met verwachte wetgeving op dit terrein.


Bijzondere aandacht wordt besteed aan de uit de toelichting bij het wijzigingsvoorstel waar het betreft de vraag of een besluit tot goedkeuring door een bestuurder die zelf ook aandeelhouder is, van een aandeelhoudersbesluit tot dividenduitkering, een tegenstrijdig belang in zich draagt.

Deze cursus is opgenomen in onze vernieuwde studio in HD-kwaliteit. Topkwaliteit gegarandeerd en u kiest zelf wanneer u de cursus wilt volgen!  

© Opname november 2018