Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Nederlands migratierecht

Nederlands migratierecht
  • Jaar van uitgave 2016
  • 494 pagina's
Auteur:Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik, Helen Oosterom‐Staples, Pieter Krop, Tesseltje de Lange, Betty de Hart, Carolus Grütters en Roel Fernhout
Rubriek: Juridisch Vreemdelingenrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐084‐4 | paperback | 1e druk | € 38,50

De 2e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2018. Klik hier voor meer informatie of om alvast een exemplaar te reserveren. 

Dit boek over het Nederlands Migratierecht presenteert de Nederlandse rechtsregels voor vreemdelingen over de toegang tot Nederland en hun toelating, verblijf en vertrek. Deze worden in belangrijke mate bepaald door internationale en Europese verplichtingen die Nederland is aangegaan. Denk aan het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens en zeker ook aan het Unierecht, dat bijna alle onderdelen van het migratierecht voor Unieburgers en derdelanders beheerst. Het boek plaatst de Nederlandse regels in deze internationale en Europese context. Dat helpt de lezer bij het toepassen en interpreteren van de Nederlandse wet- en regelgeving. Deze opzet maakt het boek waardevol voor zowel studenten als praktijkjuristen.

Naast hoofdstukken over de algemene materiële en procesrechtelijke regels, krijgt het verblijf op grond van gezinshereniging, arbeid, studie en asiel afzonderlijke aandacht.  Elk onderdeel begint met een casus en een aantal vragen daarover.

Auteursinformatie

De auteurs zijn experts in het migratierecht. Roel Fernhout, Carolus Grütters, Betty de Hart, Tineke Strik, Ashley Terlouw en Karin Zwaan zijn verbonden aan het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit, Tesseltje De Lange is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, Helen Oosterom- Staples aan de Universiteit van Tilburg. Pieter Krops werkt bij Kroes Advocaten Immigration Lawyers te Amsterdam.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vier werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.