Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Nederlands Caribisch Erfrecht

Nederlands Caribisch Erfrecht
  • Jaar van uitgave 2012
  • 483 pagina's
Auteur:Gregor van der Burght
Reeks:Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans Recht (SNAAR) (deel 17)
Rubrieken: Juridisch Internationaal recht
Juridisch Personen- en familierecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Deze publicatie is helaas uitverkocht.

Op 1 januari is in Curaçao een nieuw erfrecht in werking getreden. Dit op het Nederlandse geïnspireerde erfrecht heeft een duidelijke Caribische signatuur; de familie- en overige maatschappelijke omstandigheden in het Caribisch gebied stellen immers hun eigen eisen aan een soepel functionerend erfrecht, vandaar: Nederlands Caribisch Erfrecht. In Aruba, Sint Maarten en in de Republiek Suriname bestaat het voornemen dit Caribisch erfrecht aldaar binnen afzienbare tijd in te voeren.

Dit werk bevat een behandeling van het actuele materiële Caribische erfrecht, waarbij voor de historie van de totstandkoming wordt verwezen naar de Curaçaose- en de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

Doelgroep

Dit boek is voornamelijk bedoeld voor studenten Caribisch recht en de rechtspraktijk in Curaçao.

Auteursinformatie

Prof. mr. Gregor van der Burght (1944) doceert sinds 1982 aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Hij is raadsheer plv. in het Gerechtshof te ’s-Gravenhage, Registermediator-NMI en juridisch adviseur (o.m.) voor advocatuur en notariaat in het Caribisch gebied en in Nederland.
Hij was tot aan zijn emeritaat in 2009 vanaf 1978 hoogleraar privaat en notarieel(belasting-)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gasthoogleraar (o.m.) aan McGill University, Montreal en aan de Katholieke Universiteit Leuven; hij doceerde frequent aan universiteiten in Indonesië, Zuid-Afrika en China.