Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Met een klap van de hamer

Met een klap van de hamer
  • Jaar van uitgave 2015
Auteur:Veerle Corstens en Marjet Wullink
Rubriek: Juridisch Algemeen
Icon_printbook 978‐94‐6290‐157‐5 | 1e druk | € 15,50

Een bloedstollend verhaal waarin de Nederlandse rechtspraak helder wordt uitgelegd

Als de stoere Juun twee politieauto’s voor de juwelier ziet staan, gaat ze meteen op onderzoek uit. Daardoor raakt ze samen met vriendin Mila – verknocht aan haar koektrommel – en de nieuwsgierige hond Broccoli voor het eerst van haar leven betrokken bij een rechtszaak. Gaandeweg komt ze alles te weten over getuigen, alibi’s en hoger beroep. Juun denkt de zaak op te kunnen lossen, maar zit ze wel op het juiste spoor?

Journalist Veerle Corstens en illustrator Marjet Wullink weten in een bloedstollend verhaal de Nederlandse rechtspraak helder uit te leggen aan kinderen vanaf 9 jaar.


Wat weten kinderen eigenlijk over onze rechtspraak? De auteurs van het boek maakten het onderstaande filmpje. 


In de media
Het boek is veelvuldig besproken in de media. Lees alle artikelen en beluister de radiofragmenten hier.   

Radio 1 De ochtend | 17-11-2015


Radio 1 De ochtend: Interview met Veerle Corstens over het onstaan en belang van het nieuwe kinderboek 'Met een klap van de hamer'.

Luister het volledige fragment hier 

Bekijk de bijlage
De Volkskrant | 19-11-2015


Eerste kinderboek over rechtspraak legt alibi en cassatie uit
Droom oud-president Hoge Raad komt uit

Een kinderboek schrijven over de Nederlandse rechtspraak: hoe doe je dat zonder dat het saai en stoffig wordt? In ieder geval niet door een droge opsomming van feiten te geven, meent schrijfster Veerle Corstens. Met illustrator Marjet Wullink bedacht ze het - voor zover bekend - eerste Nederlandse kinderboek over de rechtspraak: Met een klap van de hamer.

Lees het hele artikel hier

Bekijk de bijlage
De Telegraaf | 19-11-2015

 

Eigenlijk wilden ze een boek voor kinderen maken over internet. Wat is het eigenlijk en hoe werkt het precies? Maar een terloopse opmerking van haar vader deed Veerle Corstens (34) en haar vriendin Marjet Wullink van gedachten veranderen. Het werd een jeugdboek over de rechtspraak voor kinderen vanaf negen jaar.

Lees het hele artikel hier

Bekijk de bijlage
BNR juridische zaken | 24-11-2015


Drie jurken achter een tafel. Hoe werkt dat nou zo'n rechtszaak? Mag iedereen zomaar komen kijken? Vragen die Veerle Corstens opwerpt in het kinderboek 'Met een klap van de hamer'. Ze vertelt waarom dat boek er moest komen en welke rol haar vader, voormalig president van de Hoge Raad Geert Corstens, daarbij speelde.

Luister hier het volledige fragment. 

Bekijk de bijlage

Afbeelding

  • Screenshotdef