Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht
  • Jaar van uitgave 2016
  • 326 pagina's
Auteur:Mr. K.W.H. Broekhuizen
Reeks:Boom Masterreeks
Rubrieken: Juridisch Algemeen
Juridisch Financieel recht
Icon_printbook 978‐94‐6290‐326‐5 | hardcover | 1e druk | € 76,00
Icon_ebook 978‐94‐6274‐645‐9 | digitaal boek | € 49,99

Dit boek gaat over de begrippen klantbelang, belangenconflict en zorgplicht in het financieel toezichtrecht, in het bijzonder met betrekking tot banken. Hoewel deze begrippen een centrale plaats innemen in het financieel toezicht, lijkt hun juridische betekenis niet volledig duidelijk. Dit gebrek aan duidelijkheid leidt niet alleen tot inefficiënte maatschappelijke en politieke debatten over noodzakelijke hervormingen in de financiële sector, maar heeft ook tot gevolg dat beleidsmakers, regelgevers, toezichthouders en degenen die onder toezicht staan, worstelen met het opstellen, interpreteren en toepassen van regels die de begrippen (nader) normeren. De auteur brengt hier verandering in door de begrippen nader te duiden. Daarnaast doet hij suggesties voor aanpassingen van de Wet op het financieel toezicht.

Auteursinformatie

Kleis Broekhuizen is verbonden aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.