Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Juridische vaardigheden, een introductie

Juridische vaardigheden, een introductie
  • Jaar van uitgave 2006
  • 167 pagina's
Auteur:Anne Marie Bos, AR Vlieger en E van Vonno
Reeks:Boom Juridische studieboeken
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_ebook 978‐94‐6094‐081‐1 | digitaal boek | € 13,99

Dit boek combineert op een speciale manier een bespreking van juridische vaardigheden en de oefening daarin. Het laat in elk deel eerst zien welke vaardigheden men als jurist dient te bezitten en waarom dat het geval is. De oefening in deze vaardigheden vindt vervolgens plaats aan de hand van een reeks vragen die de student stap voor stap langs de diverse onderdelen of aspecten van de desbetreffende vaardigheid leidt. Van die vragen kan de student steeds opnieuw gebruikmaken wanneer hij een bepaalde opdracht moet maken en hierdoor weet hij over welke vaardigheid hij moet beschikken om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Juridische vaardigheden, een introductie besteedt in vijf delen aandacht aan achtereenvolgens het omgaan met regelgeving en jurisprudentie, het schrijven van een onderzoeksessay, de verwerking van juridische informatie en juridische argumentatie.

Doelgroep

Dit boek is geschikt voor studenten die een juridische opleiding volgen aan het hbo of wo. Het boek wordt onder andere gebruikt door eerstejaars bachelorstudenten rechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Auteursinformatie

A.M. Bos, A.R. Vlieger en E. van Vonno zijn allen werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.