Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Juridisch informatiemanagement

Het verzamelen, ordenen en toegankelijk maken van juridische informatie

Juridisch informatiemanagement
  • Jaar van uitgave 2014
  • 200 pagina's
Auteur:C.L. Hoogewerf en C.R.M. Smeding
Reeks:Juridische informatievaardigheden
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐90‐8974‐938‐3 | wire-O | 3e druk | € 37,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐099‐0 | digitaal boek | € 20,99

Dit boek begint met een hoofdstuk over het digitaal zoeken van juridische literatuur in PiCarta (een landelijke catalogus) en Data Juridica (een bibliografie voor juridische tijdschriftartikelen). In de hoofdstukken 2 t/m 5 leert de student respectievelijk hoe bronvermeldingen, een literatuurlijst en voetnoten moeten worden gemaakt, wat de belangrijke publicaties binnen het juridisch domein zijn, hoe internet als juridische bron te raadplegen is en hoe juridische informatie geannoteerd en onder de aandacht gebracht moet worden. Hoofdstuk 6 richt zich op het ordenen van juridische informatie en de inhoudelijke en formele ontsluiting daarvan door middel van het toekennen van trefwoorden en andere metadata en het hanteren van thesauri, classificaties en taxonomieën.

Alle kennis en vaardigheden die zijn verworven in de eerste zes hoofdstukken, worden toegepast in de hoofdstukken 7 en 8 waarin de student leert een digitaal dossier, startpagina, webdossier en webportaal te maken.

De antwoorden en uitwerkingen van de opdrachten staan achter in het boek.

Doelgroep

Deze uitgave is specifiek bestemd voor eerste- en tweedejaars HBO rechten studenten. Daarnaast is de uitgave uitermate nuttig voor elke opleiding in het hoger juridisch onderwijs.

Auteursinformatie

Niel Hoogewerf werkt hij als docent-onderzoeker aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam. Het onderzoek binnen zijn deelprogramma ‘Juridisch kennis- en informatiemanagement’ richt zich op actuele beroepsvraagstukken die zich bevinden op het terrein van het zoeken, ordenen, opslaan en toegankelijk maken van juridische informatie en kennis. Niel verzorgt voor de master Organizing Legal Services het vak juridisch kennis- en informatiemanagement en hij is betrokken bij het vak praktijkonderzoek.

Karien Smeding is docent bij de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam op het gebied van juridisch informatie- en kennismanagement. Zij is docent voor het vak Juridisch Informatie- en Documentatiemanagement.

 

 

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.