Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Internationaal recht begrepen

Internationaal recht begrepen
  • Jaar van uitgave 2014
  • 168 pagina's
Auteur:N.J. Schrijver
Reeks:Recht begrepen
Rubriek: Juridisch Internationaal recht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐90‐8974‐923‐9 | paperback | 1e druk | € 29,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐038‐9 | digitaal boek | € 17,99

Internationaal recht begrepen geeft een beknopte inleiding tot de basisleerstukken van het internationale recht, een rechtsgebied dat vandaag de dag voor iedere jurist van belang is. Het internationale recht werkt immers steeds dieper door in de Nederlandse r echtsorde. Steeds meer Nederlanders en Nederlandse ondernemingen opereren internationaal en krijgen met het internationale r echt te maken.

Dit boek is toegesneden op inleidende cursussen van zowel hbo-instellingen als universiteiten. Naast de basisleerstukken – zoals de verhouding tot het nationale recht, rechtsbronnen, de rechtssubjecten en het verdragenrecht – is in dit nieuwe boek aandacht besteed aan de vier inhoudelijke hoofdthema’s van het hedendaagse internationale recht: vredes- en oorlogsrecht; mensenrechten; internationale economische samenwerking en duurzame ontwikkeling; en vreedzame beslechting van internationale geschillen.

Doelgroep

Internationaal recht begrepen is toegesneden op inleidende cursussen van zowel HBO-instellingen als universiteiten. Het borduurt voort op het uitgebreidere boek Internationaal publiekrecht als wereldrecht.

Auteursinformatie

Nico Schrijver is hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer der Staten- Generaal. Hij is tevens lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen en van het VN-comité dat toezicht houdt op de economische, sociale en culturele rechten van de mens. Hij is de auteur van diverse boeken, waaronder Internationaal publiekrecht als wereldrecht en Development without Destruction. The UN and Global Resource Management.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vier werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.