Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Hoofdzaken formeel belastingrecht

Hoofdzaken formeel belastingrecht
  • Jaar van uitgave 2017
  • 580 pagina's
Redacteur:E.C.G. Okhuizen
Reeks:Boom fiscale studieboeken
Rubriek: Juridisch Belastingrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐142‐1 | paperback | 3e druk | € 57,50

De 4e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2018. Klik hier voor meer informatie of om alvast een exemplaar te reserveren. 

Kennis van het formele belastingrecht is van groot belang voor de realisering van het materiële belastingrecht. Dat besef dringt steeds meer door. De aandacht voor het formele belastingrecht is het afgelopen decennium dan ook sterk toegenomen.

Dit boek bevat een overzicht van het formele belastingrecht in de ruimste zin van het woord. Het biedt een toegankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen op dat gebied. Niet alleen de heffing en invordering en de daarmee verband houdende verplichtingen komen aan bod. Ook wordt ruimschoots andacht besteed aan onderwerpen als de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, de vaststellingsovereenkomst,
vertegenwoordiging, het fiscale procesrecht, fraus legis en het fiscale boete- en strafrecht.

In deze 3e, herziene druk (verschenen in maart 2017) is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over belasting-, revisie- en invorderingsrente.

Doelgroep

Hoofdzaken formeel belastingrecht is primair bedoeld als studieboek voor studenten fiscaal recht en fiscale economie aan universiteiten en hogescholen, maar het is ook geschikt voor de fiscale beroepspraktijk.

Auteursinformatie

Het boek, dat onder redactie staat van E.C.G. Okhuizen, is een initiatief van de leerstoelgroep belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. De auteurs E.C.G. Okhuizen, E. Poelmann, E.E. Schotte en M.B. Weijers zijn allen als docent en/of onderzoeker daaraan verbonden. R.L.H. IJzerman, oud-docent van dezelfde leerstoelgroep, is werkzaam als advocaatgeneraal bij de Hoge Raad. L.J.A. Pieterse is docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. M.J.C. Pieterse is werkzaam als rechter bij de Rechtbank Gelderland. M.J. Pelinck en J.M. Sitsen werken als advocaat bij De Bont Advocaten te Amsterdam. J. van de Merwe is senior-raadsheer en P. van der Wal raadsheer in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vier werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.

 

Hoofdstuk 12