Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Hoofdlijnen milieubestuursrecht

Hoofdlijnen milieubestuursrecht
  • Jaar van uitgave 2015
  • 334 pagina's
Auteur:A.A. Freriks, J. Robbe, Ben Schueler, G.M. Broek, A.B. Blomberg, A.M. Keessen en Marleen van Rijswick
Redacteur:Barbara Beijen
Reeks:Boom Juridische studieboeken
Rubriek: Juridisch Omgevingsrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐101‐8 | paperback | 3e druk | € 50,50

Dit boek behandelt de hoofdlijnen van het bestuursrechtelijke milieurecht ofwel het milieubestuursrecht. Daarbij staat het Nederlandse milieurecht weliswaar centraal, maar dit wordt stevig ingebed in het Europese en internationale milieurecht. Zonder die inbedding kan het milieurecht ook al lang niet meer worden begrepen.

Het boek is primair bedoeld voor het onderwijs op universiteiten en hogescholen, maar is zeker ook bruikbaar in de praktijk. In voetnoten is naar vele bronnen verwezen, zodat de lezer na het bestuderen van de hoofdlijnen weet hoe en waar hij zich verder in de stof kan verdiepen.

Auteursinformatie

Dit boek is geschreven door acht auteurs die allen zijn of waren verbonden aan het Centrum voor Omgevingsrecht en Beleid/NILOS te Utrecht. Annelies Freriks, Ben Schueler en Marleen van Rijswick zijn respectievelijk hoogleraar Dier en recht, Bestuursrecht, in het bijzonder Omgevingsrecht en Europees en nationaal waterrecht. Jan Robbe is universitair hoofddocent. Barbara Beijen, Berthy van den Broek en Andrea Keessen zijn universitair docent. Aletta Blomberg is bijzonder hoogleraar Rechtshandhaving aan de Erasmus Universiteit.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.