Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Het voeren van verweren en standpunten door de advocatuur

Leren wanneer u wilt!

Het voeren van verweren en standpunten door de advocatuur
Auteur:mr. G.H. Meijer
Rubriek: Juridisch Strafrecht
Icon_online http://www.boomjuridischopleidingen.nl/videos/246/Het-voeren-van-verweren-en-standpunten-door-de-advocatuur Bekijk

In het strafproces speelt de advocaat een belangrijke rol als een van de procesdeelnemers. Hij is degene die het pleidooi voert in het belang van de verdachte, zijn cliënt. Een goed pleidooi valt of staat met twee belangrijke ingrediënten: de advocaat en de inhoud van zijn pleidooi.

Deze cursus gaat over de mogelijkheden die de strafrechtadvocaat heeft bij het voeren van verweren en standpunten en aan welke regels hij zich daarbij dient te houden:

  • Aan welk criterium moet een klassiek verweer voldoen?
  • Is het voldoende als dit verweer uitdrukkelijk wordt voorgedragen tijdens het onderzoek ter terechtzitting?
  • En aan welk criterium moet een zogeheten uitdrukkelijk voorgedragen standpunt voldoen om een responsplicht op te roepen bij de rechter?
  • Volstaat een uitdrukkelijke voordracht van het standpunt?

Al deze aspecten die de kern raken van het werk van een strafrechtadvocaat passeren de revu tijdens deze cursus. Een must voor elke advocaat die met strafrecht te maken heeft!

Deze cursus is opgenomen in onze vernieuwde studio in HD kwaliteit. Topkwaliteit gegarandeerd en u kiest zelf wanneer u de cursus wilt volgen! 

© Opname 28 mei 2018.