Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Handboek Caribisch Staatsrecht

Handboek Caribisch Staatsrecht
  • Jaar van uitgave 2019
  • 916 pagina's
Auteur:Prof. dr. Arjen van Rijn
Rubriek: Juridisch Staatsrecht en bestuursrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐095‐0 | hardcover | 1e druk | € 80,00

Het Handboek Caribisch Staatsrecht beschrijft op systematische en overzichtelijke wijze het staatsrecht van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en van de BES-eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het boek behandelt het eigen staatsrecht van de Caribische landen en van de BES, hun positie binnen het Koninkrijk der Nederlanden en hun verhouding ten opzichte van Nederland. Naast de theorie komt ook de praktijk van het Caribische staatsrecht uitvoerig aan bod. Die praktijk is boeiend en veelzijdig en laat zien dat het staatsrecht in de Caribische delen van het Koninkrijk sterk leeft.

Auteursinformatie

Arjen van Rijn is buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de University of Curaçao. Hij is sinds 1990 aan deze universiteit en haar voorganger de Universiteit van de Nederlandse Antillen verbonden. Sinds 1995 is hij tevens advocaat, tot 2012 bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (Den Haag) en thans bij De Clercq (Leiden/Den Haag). Arjen van Rijn is deken van de Haagse Orde van Advocaten.

De hoofdstukken over de BES zijn geschreven door Lodewijk Rogier, buitengewoon hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de University of Curaçao en sinds 1996 aan deze universiteit verbonden. Hij was tot zijn emeritaat in 2014 hoogleraar Staatsen bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.