Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Grondslagen van het recht 3: Vaardigheden

Grondslagen van het recht 3: Vaardigheden
  • Jaar van uitgave 2015
Auteur:J. Tigchelaar
Redacteur:M.M. Henket en bewerkt door J. Tigchelaar
Reeks:Boom Juridische studieboeken
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐108‐7 | 5e druk | € 35,00
Icon_ebook 978‐94‐6274‐356‐4 | digitaal boek | € 20,99

De 6e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2018. Klik hier voor meer informatie of om alvast een exemplaar te reserveren. 

Het vaardighedenboek geeft een instructie voor het gebruik van wetgeving en van parlementaire documenten die ten grondslag liggen aan een wet. Het zet uiteen hoe uitspraken van diverse rechters in elkaar zitten en legt een basis voor de uitermate belangrijke competentie van juridisch argumenteren. Het bevat een handleiding voor de vaardigheid casus oplossen, waarin alle eerder genoemde vaardigheden samenkomen. Het boek besluit met enkele presentatietechnieken, waarvan het pleidooi bij uitstek relevant is voor de rechtspraktijk.

Het boek maakt deel uit van de serie Grondslagen van het recht die bedoeld is voor rechtenstudenten in het eerste jaar van hun bachelorstudie. De serie bestaat uit drie delen. 
Hoofdlijnen biedt een introductie in de belangrijkste aspecten van het in Nederland geldende recht. Achtergronden probeert het inzicht in het recht te verdiepen door verschillende achtergronden van het recht te belichten. Vaardigheden biedt eerstejaarsstudenten ondersteuning bij het verwerven van de basisvaardigheden die iedere jurist zich eigen moet maken. Deze drie boeken zijn zo opgezet dat ze als zelfstandige boeken kunnen worden bestudeerd.

Doelgroep

Deze uitgave is bestemd voor studenten in het hoger juridisch onderwijs.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vier werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.