Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Goederenrecht

Goederenrecht
  • Jaar van uitgave 2017
  • 190 pagina's
Auteur:Robert Westra
Reeks:Recht in je opleiding
Rubriek: Juridisch Goederenrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐339‐5 | paperback | 2e druk | € 31,50

Dit boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het goederenrecht, inclusief het pand- en hypotheekrecht, het verhaalsrecht en het faillisementsrecht.

Het belang van deze rechtsgebieden voor organisaties en de particuliere consument wordt aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt. Voorbeelden over gemeente Amsterdam, Kadaster, ING Bank, Rabobank, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ANWB, Rijksoverheid, Koninklijk Huis, gemeente Eindhoven en PSV, MKB-Nederland Servicedesk, Rechtbank Rotterdam en faillissementen van onder andere Schoenenreus en Oad komen aan de orde. De theorie wordt  uitgelegd door middel van schema's. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en een opsomming van de belangrijke wetsartikelen van dat hoofdstuk. Als oefening met de theorie zijn in ieder hoofdstuk veel kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen opgenomen.

Auteursinformatie

Robert Westra is senior docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bovendien is hij aan deze hogeschool begeleider van internationale import- en exportprojecten die zijn gericht op Latijns-Amerika. Hij heeft meerdere juridische boeken geschreven en is medeauteur van het boek Verbintenissenrecht & ondernemingsrecht uit de reeks Recht in je opleiding. De auteur is ook lid van docententeams verander- en kwaliteitsmanagement.

Aanvraag docentexemplaar

Docentenhandleiding

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur
alle inclusief docentenhandleiding


Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.