Bestel deze publicatie
annuleerbestel

De dansende dader

Veelzeggende experimenten

De dansende dader
  • Jaar van uitgave 2018
  • 90 pagina's
Auteur:Margot L. van Dobben, Fien Verkuijlen, Lidija Jovanović, Maarten R. Stokhof, Lex L.M. Borst, Yara van Schaik, Marieke A.H. van Thiel, Milly Willemsen, J.J. van der Kemp en Peter van Koppen
Reeks:Gerede Twijfel
Rubriek: Juridisch Strafrecht
Icon_printbook 978‐94‐6236‐817‐0 | paperback | 1e druk | € 21,50

Het was al donker toen vader en zoon hun hond uitlieten in een woonwijk in Breukelen. Zij zagen een vreemde man lopen, achtervolgden hem en belden 112. Even later vonden zij in de bosjes een vrouw die ernstig was mishandeld. Zij was er zo slecht aan toe, dat ze twee dagen later overleed. De vreemde man was de verdachte, de enige verdachte die serieus werd onderzocht. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd. Al het bewijs in zijn strafzaak kent echter problemen, blijkt uit het onderzoek van het Project Gerede Twijfel. Waar sporen zouden moeten zijn, ontbreken ze. Waar het NFI helder zou moeten rapporteren, komen er misleidende rapporten. Waar onderzoek zou moeten worden gedaan naar andere scenario’s, blijft dat achterwege. De analyses en experimenten van het Project Gerede Twijfel leiden tot een nieuwe kijk op de zaak van De dansende dader.

Auteursinformatie

Margot van Dobben is MSc Criminologie; Fien Verkuijlen is masterstudent Straf- en Strafprocesrecht; Lidija Jovanovic is masterstudent Corporate and Organised Crime; Maarten Stokhof is MSc Criminal Justice; Lex Borst is masterstudent Criminologie; Yara van Schaik is MSc Forensic Science; Marieke van Thiel is MSc Criminologie; Milly Willemsen is masterstudent Criminologie; Jasper van der Kemp is universitair docent Criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam; Peter van Koppen is hoogleraar Rechtspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Maastricht.