Bestel deze publicatie
annuleerbestel

De advocatuur als onderneming

Een gids voor de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor

De advocatuur als onderneming
  • Jaar van uitgave 2018
  • 220 pagina's
Auteur:Martine Brouwer-'t Hart, Anne-Marie Brueren, Cindy de la Fuente, Willem Hengeveld, Marjan Hermkes-van Ham, Eva Peeters, Hans Schuurman, Beatrijs van Selm, Scipio van der Stoel en Edwin Weller
Redacteur:Willem Hengeveld
Rubriek: Juridisch Algemeen
Icon_printbook 978‐94‐6290‐548‐1 | paperback | 1e druk | € 32,00
Icon_ebook 978‐94‐6274‐937‐5 | digitaal boek | € 35,00

De advocatuur moet op veel fronten professionaliseren en moderniseren. Een duidelijke en een realistische strategie is een allereerste vereiste. De eisen van deze en de komende tijd verlangen dat een advocatenkantoor, onafhankelijk van de omvang, als een professionele en moderne onderneming wordt gedreven, wil het toekomstbestendig zijn.

Om als advocatenkantoor toekomstbestendig te zijn is het cruciaal om de bedrijfsvoering te professionaliseren. Denk daarbij aan zaken zoals de dagelijkse leiding, ICT, automatisering van processen, legal project management, strategie met betrekking tot pricing, marketing en business development, compliance-eisen die steeds belangrijker worden en last but zeker not least, personeelsbeleid; doorgaans zaken waar advocaten wel een mening over hebben, maar niet altijd verstand van. Wil een kantoor in een zwaar concurrerende en veranderende markt structureel boven het maaiveld uitsteken, dan moeten deze zaken modern en goed geregeld zijn.

In dit boek worden stapsgewijs de verschillende aspecten doorlopen die kunnen leiden tot een deugdelijke aan de huidige tijd aangepaste strategie en daarop gebaseerde exploitatie van het kantoor. Het boek geeft een handleiding hoe een praktijk op te bouwen, deze te onderhouden en winstgevend te exploiteren.

Auteursinformatie

Willem Hengeveld is gedurende enkele tientallen jaren als Partner, Practice Group Leader, en Managing Partner verbonden geweest aan Houthoff. In 2011 heeft hij New Decade Consultancy opgericht. Sindsdien adviseert hij advocaten- en notariskantoren op het vlak van Strategy en Business Development en begeleidt de implementatie daarvan.
De medeauteurs, Martine Brouwer-’t Hart, Anne-Marie Brueren, Cindy de la Fuente, Marjan Hermkes-van Ham,  Eva Peeters, Hans Schuurman, Beatrijs van Selm, Scipio van der Stoel, Edwin Weller hebben allen jarenlange ervaring op hun vakgebieden binnen de advocatuur.