Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Consument & recht in de praktijk

Cases, leerstukken en wetteksten

Consument & recht in de praktijk
  • Jaar van uitgave 2018
  • 296 pagina's
Auteur:Parviz Samim
Rubriek: Juridisch Verbintenissenrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐518‐4 | paperback | 1e druk | € 32,00

Consument & recht in de praktijk is geschreven met het doel studenten in het hoger onderwijs, vooral in het hbo, kennis te laten maken met de wereld van het consumentenrecht. Allerlei voor de consument belangrijke onderwerpen, waar veel consumenten dagelijks mee te maken hebben, komen in dit boek aan de orde. Te denken valt bijvoorbeeld aan: koop op afstand, verkoop buiten de verkoopruimte, non-conformiteit, opzeggen van abonnementen, algemene voorwaarden en oneerlijke handelspraktijken.

Studenten vragen vaak om een duidelijk en goed leesbaar boek, in toegankelijke taal en met heldere voorbeelden. Dit stelt de studenten immers in staat zich met de inhoud van het recht bezig te houden. Zodoende kunnen zij de wettelijke bepalingen en de essentie van de rechterlijke uitspraken beter begrijpen. Om die reden is dit boek aan studenten voorgelegd die met het consumentenrecht bezig zijn. De studenten hebben het boek van commentaar voorzien en hun wensen kenbaar gemaakt. Dit boek komt aan die wensen tegemoet met inachtneming van het hbo-niveau. Vele voorbeelden, casussen en schema’s maken het consumentenrecht overzichtelijk en laten duidelijk zien wat de rechten en plichten van de consument en de handelaar in een bepaalde situatie zijn.

Auteursinformatie

Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar  Nederland gekomen. Hier heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC-Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht.
Hij is in 2016 door de studenten verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van het hoger onderwijs. 

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.