Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Casuïstiek jaarrekeninglezen

Casuïstiek jaarrekeninglezen
  • Jaar van uitgave 2018
  • 428 pagina's
Auteur:Peter de Geus
Reeks:Boom Juridische studieboeken
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐526‐9 | paperback | 3e druk | € 41,50

De 4e druk van deze uitgave verschijnt naar verwachting in de zomer van 2019. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen. 

‘De jaarrekening is niet door een accountant gecontroleerd en kan daarom niet worden gebruikt bij de beoordeling van de alimentatieplicht.’ ‘Nu we de bezittingen hebben verdeeld, moeten we natuurlijk ook de reserves gaan verdelen.’ ‘Voorzieningen zijn potjes met geld om in de toekomst onverwachte zaken mee te betalen.’
Voormelde uitspraken zijn door advocaten gedaan tijdens rechtszittingen. Dat het vak jaarrekeninglezen noodzakelijk verplicht in de beroepsopleiding gedoceerd wordt, moge duidelijk zijn. Door het alleen bestuderen van de wet (titel 9, Boek 2 BW) is het lastig om jaarrekeninglezen onder de knie te krijgen. 

Met het maken van de vele opdrachten in dit boek wordt het makkelijker om de stof te beheersen en in de praktijk toe te passen.

Antwoorden op de vragen
Voor docenten die het boek verplicht hebben voorgeschreven zijn, onder voorwaarden, ook antwoorden beschikbaar. U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar peter.de.geus@kantoordegeus.nl o.v.v. uw naam, onderwijsinstelling en telefoonnummer. Voor studenten zijn ongeveer 60% van de antwoorden te vinden onder de tab Extra materiaal

Peter de Geus schreef ook het boek Jaarrekeninglezen voor juristen, een diepgaande inleiding in het jaarrekeninglezen speciaal geschreven voor juristen. Van dezelfde auteur verscheen ook de uitgave Balanslezen in de rechtspraktijk, een beknopte inleiding in het balanslezen.

Auteursinformatie

Mr. drs. P.R. de Geus, juridisch/financieel adviseur (oud-advocaat) te Amsterdam, rechter-plaatsvervanger te Rotterdam & Dordrecht, Haarlem & Alkmaar en Amsterdam, DGA tandarts- & orthodontiepraktijk te Amsterdam, docent (fiscale) bedrijfseconomie en rechtseconomie aan de juridische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam, docent belastingrecht in economisch perspectief aan de Universiteit van Amsterdam. Docent van diverse bedrijfseconomische en fiscale kantoor-, bedrijfs- en postacademisch onderwijscursussen, waar onder beroepsopleiding advocaten door CPO Nijmegen, Law Firm School en de Brauwerij.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.

 

Antwoorden

De studentenhandleiding is hieronder gratis te downloaden. In het bestand zijn ongeveer 60% van de antwoorden op de vragen uit het boek te vinden.