Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Belastingrecht in kort bestek

Belastingrecht in kort bestek
  • Jaar van uitgave 2011
  • 116 pagina's
Auteur:Arnold Verschut
Reeks:Recht in kort bestek
Rubriek: Juridisch Belastingrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Voor docenten: Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO)
Icon_ebook 978‐94‐6094‐348‐5 | digitaal boek | € 15,99

In Belastingrecht in kort bestek wordt op overzichtelijke wijze een inleiding gegeven in het Nederlands belastingrecht. Na een inleidend hoofdstuk worden aan de hand van de belangrijkste heffingswetten de belangrijkste belastingsoorten behandeld: de loon- en inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast komt een aantal gemeentelijke belastingen aan de orde. Tot slot is aandacht besteed aan het formele belastingrecht, waaronder het stelsel van rechtsbescherming.

Helder taalgebruik en korte tekstpassages dragen bij aan de toegankelijkheid van de behandelde onderwerpen. Het boek biedt geen uitputtende behandeling van de geboden stof: details zijn op plaatsen achterwege gelaten om de grote lijnen zichtbaar te houden.

Doelgroep

Het boek is primair bedoeld voor studenten van de opleiding HBO-rechten en Sociaal-Juridische Dienstverlening, maar is tevens geschikt voor studenten van andere opleidingen en voor iedereen die met het belastingrecht wil kennismaken.

Auteursinformatie

Mr. A.W. Verschut is docent Publiekrecht aan Hogeschool Leiden. Hij is vele jaren in diverse juridische (advies)functies actief geweest en is sinds enkele jaren in het hoger beroepsonderwijs werkzaam. Eerder verscheen van hem Bestuurs(proces)recht in kort bestek bij Boom Juridische uitgevers.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vier werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.