Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Beginselen van het Curaçaose Bestuursrecht

Beginselen van het Curaçaose Bestuursrecht
  • Jaar van uitgave 2018
  • 270 pagina's
Auteur:Lodewijk Rogier
Reeks:Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans Recht (SNAAR) (deel 31)
Rubriek: Juridisch Staatsrecht en bestuursrecht
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐449‐1 | paperback | 2e druk | € 26,50

Op 10 oktober 2010 verkreeg Curaçao de status van zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao werd daarmee verantwoordelijk voor zijn eigen wetgeving, onder meer op het gebied van bestuursrecht. Hoewel er geen verplichting bestaat tot uniforme bestuursrechtelijke wetgeving in de vier landen van het Koninkrijk, is deze wetgeving in veel opzichten vergelijkbaar. In de drie Caribische landen wordt gestreefd naar een zo veel mogelijk uniform bestuursprocesrecht. Desondanks gaan de landen in de praktijk steeds meer hun eigen weg. In 2010 nam Curaçao de Landsverordening administratieve rechtspraak over van de voormalige Nederlandse Antillen en wijzigde deze verordening sindsdien twee maal. Dit boek besteedt in hoofdzaak aandacht aan het Bestuursrecht in Curaçao en aan de Curaçaose Landsverordening administratieve rechtspraak.

In deze tweede druk zijn de aanpassingen verwerkt die sinds 2012 hebben plaatsgevonden in de Landsverordening administratieve rechtspraak van Curaçao. Daarnaast is nieuwe jurisprudentie opgenomen.

Doelgroep

Het boek is bedoeld als inleiding voor het Caribische universitaire onderwijs in de rechtenopleiding op bachelorniveau, maar ook geschikt als eerste inleiding in het Caribisch bestuursrecht voor andere universitaire opleidingen en het hoger beroepsonderwijs.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.