Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Bedrijf en internationaal recht

Bedrijf en internationaal recht
  • Jaar van uitgave 2008
Auteur:Jan Keizer
Rubriek: Juridisch Algemeen
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_ebook 978‐94‐6094‐089‐7 | digitaal boek | € 30,99

De derde herziene druk van Bedrijf en internationaal recht is in voorbereiding en verschijnt medio september, isbn 9789089743190.

Door allerlei economische en sociale ontwikkelingen neemt de handel tussen de verschillende landen toe. Ook voor Nederland heeft dit als gevolg dat export en import steeds meer in de belangstelling komen te staan. Zakendoen is niet meer nationaal, maar internationaal. Daarnaast worden wet- en regelgeving in de maatschappij en in het bedrijfsleven met de dag belangrijker. De stroom wet- en regelgeving vanuit Den Haag en Brussel neemt ondanks deregulering alsmaar toe.In Bedrijf en internationaal recht staan de belangrijkste rechtsgebieden van het internationaal (privaat)recht centraal. Bij het schrijven van het boek is gestreefd naar een voor studenten toegankelijke taal, waarbij juridisch jargon zo veel mogelijk is vermeden. Veel onderwerpen worden verhelderd met praktische voorbeelden en rechterlijke uitspraken.Het boek probeert geen volledig theoretisch overzicht van het internationaal (privaat)recht te geven, maar hbo-studenten die juridische kennis, vaardigheden en attitude bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven internationaal te kunnen functioneren. Het boek is vooral bedoeld voor studenten en voor diegenen die beroepshalve met het internationaal recht te maken hebben.Ondersteunend materiaalNaast de docentenhandleiding zijn er als extra ondersteunend materiaal sheets beschikbaar. Deze sheets kunt u na aanvraag samen met de docentenhandleiding downloaden.

Doelgroep

Het boek is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten die het vak recht volgen bij hogere economische opleidingen en derde- en vierdejaarsstudenten HBO-Rechten.

Auteursinformatie

Jan Keizer is werkzaam als adjunct-directeur van een stichting met tien basisscholen in Baarn en Soest. Daarnaast is hij werkzaam als docent Ondernemingsrecht aan de Saxion Hogeschool in Enschede.