Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Balanslezen in de rechtspraktijk

Balanslezen in de rechtspraktijk
  • Jaar van uitgave 2016
  • 148 pagina's
Auteur:P.R. de Geus en J. Scholten
Reeks:Praktijkvaardigheden
Rubriek: Juridisch Juridische vaardigheden
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐240‐4 | paperback | 2e druk | € 30,50

Juristen krijgen vroeg of laat met cijfers te maken. Vaak zullen deze cijfers betrekking hebben op de jaarrekening van een onderneming of een vennootschap. Daarom is het kritisch en analytisch leren lezen en begrijpen van een jaarrekening onmisbaar voor een jurist. Dit boek wil daartoe een bijdrage leveren. Het is een inleiding in het balanslezen, geschreven voor rechtenstudenten in het hoger onderwijs. Naast economische aspecten wordt er, daar waar dat naar de mening van de auteurs noodzakelijk is, een enkele keer aandacht besteed aan juridische en fiscale aspecten.

Peter de Geus is docent bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit en docent belanstingrecht in economisch perpectief aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij ondernemer en rechter-plaatsvervanger.
Han Scholten is universitair docent fiscale en notariële bedrijfseconomie aan de universiteiten in Groningen en Leiden.
Aan deze druk hebben tevens meegewerkt: Cees Klumper, Marcel Spoelstra en Cees van Geffen.

Ook verkrijgbaar
Peter de Geus schreef ook een meer diepgaande inleiding over jaarrekeninglezen: Jaarrekeninglezen voor juristen. Dit boek bevat naast de theorie veel voorbeelden en wetteksten. Tevens is de uitgave Casuïstiek jaarrrekeninglezen beschikbaar, boordevol oefenvragen. 

Aanvraag docentexemplaar

Docentenhandleiding

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur
alle inclusief docentenhandleiding


Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.