Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Arbeidsrecht begrepen

Arbeidsrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2018
Auteur:Hannie Geugjes en Erica Wits
Reeks:Recht begrepen
Rubriek: Juridisch Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6290‐462‐0 | paperback | 8e druk | € 41,50

Arbeidsrecht begrepen behandelt het individuele arbeidsrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Minder wetenschappelijk-theoretisch en meer praktijkgericht. Minder historie en meer de bedoeling van de wetgever. Minder tekst achter elkaar en meer visualisatie. Heldere schema's, checklists en praktijkcases ondersteunen de tekst. Kortom: het boek is vooral praktisch bruikbaar en de inhoud ligt op behoorlijk juridisch niveau.

In het boek wordt voortdurend geschakeld tussen de inhoud van de arbeidsovereenkomst, de wet en de cao. Ook vindt er een koppeling plaats tussen het arbeidsrecht en de sociale zekerheid, op sommige onderdelen een Siamese tweeling.Dit maakt het boek ook geschikt voor juridische professionals die werkzaam zijn op het gebied van advies en informatie. 

De auteurs hopen met dit boek niet alleen het arbeidsrecht goed over te brengen, maar ook hun enthousiasme voor dit boeiende onderdeel van het recht. 

Doelgroep

Het boek is bestemd voor zowel studenten die een opleiding volgen in het hoger onderwijs (Rechten, SJD, Personeel en arbeid), als voor juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies.

Auteursinformatie

Hannie Geugjes was jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgde opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht voor een werknemersvereniging. Momenteel is zij verbonden als hoofddocent arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is auteur van Socialezekerheidsrecht begrepen.

Erica Wits is advocaat en partner bij Sprengers Advocaten te Utrecht. Zij is al meer dan 25 jaar werkzaam op het terrein van het arbeidsrecht, onder meer bij een werknemersvereniging, maar ook bij een grote werkgever. Naast haar werk als advocaat verzorgt zij opleidingen op het gebied van het arbeidsrecht en publiceert zij regelmatig op dit terrein.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.