Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Arbeidsrecht begrepen

Arbeidsrecht begrepen
  • Jaar van uitgave 2009
  • 328 pagina's
Auteur:Paul van Grinsven, Hannie Geugjes en Eric Soemers
Rubriek: Juridisch Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Deze publicatie is helaas uitverkocht.

Arbeidsrecht begrepen behandelt het individuele arbeidsrecht helder en praktijkgericht. Het boek neemt de bedoeling van de wetgever als uitgangspunt. Door heldere schema’s en checklists is de stof gevisualiseerd zodat deze zeer toegankelijk is voor (zelf)studie. Verschillende casus ondersteunen de tekst zodat de informatie optimaal gebruikt kan worden in de praktijk.

Het boek schakelt voortdurend tussen de inhoud van de arbeidsovereenkomst, de wet en de cao. Ook het verband tussen het arbeidsrecht en de sociale zekerheid wordt uitgelegd. Hierdoor krijgt de lezer inzicht in alle arbeidsrechtelijke gebieden.

Op www.arbeidsrechtbegrepen.nl vindt u aanvullend materiaal bestaande uit multiple choice-vragen en een groot aantal casus.

Doelgroep

Het boek is bestemd voor zowel studenten die een opleiding volgen in het hoger onderwijs (Rechten, SJD, Personeel en arbeid), als voor juridische professionals die werkzaam zijn in de eerstelijnsrechtshulp of -informatie en -advies.

Auteursinformatie

Paul van Grinsven en Hannie Geugjes waren jarenlang werkzaam in de rechtshulpverlening en verzorgden opleidingen op de terreinen van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid voor een werknemersvereniging. Momenteel zijn ze verbonden als docent Recht aan het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast werkt Hannie als zelfstandig trainer. Eric Soemers was langdurig werkzaam voor een werkgeversvereniging en is nu werkzaam op het snijvlak van arbeidsrecht en HRM in een adviesorganisatie.